Rondreizen India – prikkel al je zintuigen! Nieuw bij Travelworld

​India, het zevende grootste land én één van de oudste beschavingen ter wereld, is een magische plek waar je werkelijk zintuigen tekort komt. Vertrek op een onvergetelijk avontuur doorheen dit prachtige land dat bulkt van het erfgoed en de bezienswaardigheden.

Nieuw in het aanbod bij Travelworld

Hoe wil jij India ontdekken? Via het wereldwonder Taj Mahal, de roze stad, of Bengaalse tijgers …

Subtiel of hals-over-kop, je raakt gegarandeerd in de ban van India, de nieuwste bestemming in het aanbod van Travelworld.

Niemand beter dan hun India-expert Prashant om je deze kleurrijke bestemming te laten ontdekken. Dankzij zijn Indische roots en talloze bezoeken aan het land van zijn voorouders, kent hij India door en door.

Extra unieke ervaringen voor je rondreis India

Op zoek naar extra unieke ervaringen? Travelworld kruidt je avontuur naar India graag extra bij.

Thee plukken op een authentieke plantage, een traditionele bruiloft bijwonen, yoga aan de voet van de Himalaya … er zijn tal van opties en reisideeën om je reis naar wens aan te passen.

Rondreizen India met Travelworld

Van de met sneeuw bedekte Himalaya-toppen in het noorden tot de tropische regenwouden in het zuiden, van unieke bouwwerken als de Taj Mahal tot bruisende steden als Mumbai en Delhi.

Je moet dit unieke land gewoonweg met je eigen ogen zien, met je eigen neus ruiken en met je eigen smaakpapillen proeven.

Ontdek smakelijke rondreizen en krijg alvast nu al zin om getuige te zijn van al het moois dat India voor je in petto heeft.

2 Inspiratiereizen India

Laat je inspireren door deze 2 inspiratiereizen naar India uit het aanbod van Travelworld:

De Gouden Driehoek van India: 8-daagse Rondreis India met Travelworld
Highlights Rajasthan, Noord-India: 15-daagse Rondreis India met Travelworld

Nuttige informatie, wat je moet weten voor een rondreis India

Valuta:

De officiële munt is de Indiase roepie.

Reisformaliteiten:

Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, nog minstens 6 maanden geldig bij terugkeer. Daarnaast dien je voor India ook over een visum te beschikken, vooraf online aan te vragen via indianvisaonline.gov.in/evisa

Tijdsverschil:

In India is het in de zomer 3,5 uur vroeger dan in België, in de winter 4,5 uur.

(GMT+5u30)

Klimaat:

India kent een subtropisch klimaat met 4 seizoenen: Een droog seizoen (december tot februari), een overgangsseizoen (maart tot april) waar men hogere temperaturen en meer wind meet, een regenseizoen (mei tot eind oktober), met de meeste regenval in juli en augustus, en uiteindelijk nog een overgangsseizoen tussen de natte en de droge moesson. De temperatuur daalt nooit onder de 26°C.

Taal:

India kent 18 officieel erkende talen, waarvan Hindi het meest gesproken wordt. Verder heeft elk gebied zijn eigen taal of dialect, meer dan 22.000 in totaal. Sanskriet is de taal waarin de oude, heilige boeken werden geschreven. Het is vermoedelijk nooit een spreektaal geweest. In het parlement wordt Engels gesproken, wat betekent dat iedere Indiër die hogerop wil, Engels moet leren spreken. Een heel groot deel van de bevolking spreekt dan ook uitstekend Engels.

Interesse?

Openingstijden

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie